Betaalbare accommodatie

Als zzp‘er kan het je gebeuren dat je een grote opdracht voor een langere periode in een ander deel van het land krijgt.

Dan heb je een probleem, want heen-en-weer reizen kost je veel tijd en geld. Je hebt dus een plaats nodig waar je kunt slapen, eten en verblijven. En dat alles mag niet teveel kosten, want dan verdien je te weinig.

Een dergelijke plaats weet ik voor je.

Betaalbare accommodatie

Betaalbare accommodatie

Vorige  winter was ik in Limburg om te wandelen en wij kwamen toen twee mensen tegen die ons verblijf gebruikten om te verblijven voor hun werk. Een zzp‘er en een medewerker van NS. Dat is een goed idee en jij kunt dat ook doen.

Nivon

Het Nivon is een natuurvriendenvereniging met verschillende huizen die verspreid over het land liggen. Die huizen zijn doe-het-zelf-hotels die gerund worden door vrijwilligers. Ook als je geen lid van het Nivon bent kun je daar verblijven, je betaalt dan alleen iets meer.

Wat krijg je

Als je deze betaalbare accommodatie huurt krijg je: een tweepersoons kamer met een wastafel. Ook als je in je eentje komt krijg je een tweepersoons kamer en je betaalt geen toeslag.

Bij die kamer krijg je:

  • gebruik van douche en toilet (op de gang)
  • gebruik van de gemeenschappelijke (woon)kamers
  • gebruik van de volledig ingerichte (hotel)keuken
  • gebruik van (gedeelde) koelkast
  • gebruik van kelder (voor opslag van je boodschappen)

Hoe werkt dat

Je bed is niet opgemaakt, dat moet je zelf doen. Hiervoor kun je zelf een onderlaken, dekbedhoes en kussensloop meebrengen. Je kunt lakens en handdoeken vaak ook huren.

Handdoeken breng je zelf mee, soms kun je ze huren

Theedoeken en andere keukendoeken zijn aanwezig

Je kunt er vaak koffie uit een automaat kopen en een flesje fris lukt ook nog wel, maar je maaltijden moet je zelf inkopen en klaarmaken. Koffie en thee kun je ook zelf maken in de grote keuken.

In sommige huizen kun je op basis van volpension verblijven, soms worden de maaltijden dan gebracht door een cateraar, soms ook worden ze gekookt door een vrijwilliger.

Schoonhouden

Als je zelf je maaltijd kookt of je lunch of ontbijt maakt word je geacht je afwas zelf te doen en graag direct na de maaltijd, zodat de keuken schoon blijft.

De gemeenschappelijke ruimtes en het sanitair worden schoongehouden door een schoonmaakbedrijf.

Als je vertrekt wordt er van je verwacht dat je zelf je wastafel schoonmaakt en je kamer stofzuigt. In sommige huizen kun je die eindschoonmaak afkopen.

Kosten

De prijs per overnachting verschilt per huis en het maakt verschil of je lid bent of niet. De prijs is echter altijd laag, denk hierbij aan bedragen tussen 17 en 25 euro per nacht.

Hoe kan dat

Deze accommodatie is zo betaalbaar doordat deze huizen gerund worden door vrijwilligers. Houd daar wel een beetje rekening mee.

Er is een roulerend systeem van huiswachten die vaak een week (of zoiets) op vrijwillige basis de leiding over het huis hebben, de receptie bemannen, moeilijkheden oplossen, vraagbaak zijn etc. etc.

Meer informatie

Meer informatie kun je vinden op de website van het Nivon.

Veel plezier, misschien ontmoeten we elkaar daar een keer.

 

volg ons op Twitter

Advertenties

Reageren?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s