Viadesk doorzoeken met tags

In een eerder artikel heb ik beschreven hoe gemakkelijk je projecten kunt organiseren op Viadesk.

Maar je kunt er nog veel meer: ik gebruik Viadesk ook voor mijn studieplanning. Ik volg regelmatig online allerlei cursussen over e-mailmarketing, WordPress en zoekmachineoptimalisatie en de social media.

Ik kan mezelf gemakkelijk motiveren om te gaan sturen, maar waar ik tegenaan liep wat dat de leerstof niet doorzoekbaar was.

viadesk doorzoeken met tags

Doorzoekbaarheid

Doorzoekbaarheid van de leerstof is niet zo heel hard nodig als je bezig bent met een studie, want in een studie zit een opbouw en als je bouwsteen A nog niet begrepen hebt, zul je bouwsteen B heel waarschijnlijk ook niet begrijpen.

Daarom is het in het begin geen probleem als het studiemateriaal niet doorzoekbaar is, want je begint bij het begint en je leert in de volgorde waarin de lesstof wordt aangeboden.

Maar een jaar later, als je die studie al klaar hebt, dan verandert dat.

Er komt dan een moment dat je nog prima weet dat een onderwerp behandeld is, maar er was iets mee dat je niet mocht vergeten. Dat weet je ook nog, dat er iets mee was. Maar wat er precies mee was, dat is vaag geworden. Je wilt dit dus even nakijken en dan heb je het probleem.

Je hebt een berg studiemateriaal en je weet zeker dat het erin staat, maar waar? Dat is de brandende vraag!

Viadesk

Daarom zet ik mijn studies direct op Viadesk. Dat is sowieso handig.

Ik kan op Viadesk mijlpalen (bijvoorbeeld hoofstukken) met bijbehorende taken aanmaken.

Ik hak mijn studies in behapbare brokken met een tijdsduur waarvan ik zeker weet dat ik het in een week kan doen en met behulp van mijlpalen en taken ben ik niet telkens opnieuw tijd kwijt om te zien waar ik gebleven ben.

Ik plan de studie vooraf in en weet hierdoor iedere week precies wat ik moet doen.

En ik kan mijn aantekeningen ook op Viadesk plaatsen, direct bij de lesstof.

Viadesk doorzoeken

Maar het fijnste is dat ik ieder item ook tags kan meegeven.

En de doorzoekbaarheid met behulp van tags levert een jaar later een enorme tijdwinst op, want hierdoor is de complete studie doorzoekbaar.

Als ik een jaar na afronding van de studie na wil kijken hoe iets ook al weer precies was, dan kan ik het razendsnel terug vinden met behulp van de tags die ik bij de hoofdstukken geplaatst heb.

Viadesk als studieplanner

Daarom vind ik Viadesk heel erg fijn als studieplanner.

Viadesk is niet bedoeld als studieplanner, het is bedoeld om er met een groepje mensen samen te werken. Maar daar hoef je je natuurlijk niet aan te houden.

Als je een studie strak wilt inplannen zodat je precies weet wat je deze week moet doen en daarna het gevoel mag hebben dat je genoeg gedaan hebt en als je een jaar later graag alles wat belangrijk is gemakkelijk terug wilt kunnen vinden, dan vind ik het een aanrader om Viadesk als studieplanner te gebruiken.

volg ons op Twitter

Advertenties

Reageren?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s