Starten met Viadesk

Als we gaan samenwerken, kan het eventueel handig zijn als we hier Viadesk voor gebruiken.

Viadesk is een een soort “virtueel kantoortje”.

De reden waarom we dit eventueel gaan doen:

  • minder e-mail verkeer, doordat we in ons virtuele kantoortje kunnen communiceren
  • we hoeven geen schema’s meer heen-en-weer te sturen

Als we besluiten op Viadesk te gaan werken doen we dat dus om meer overzicht te krijgen en minder e-mailverkeer. Lees verder

Advertenties

MAGIE-termen

Als je iets wilt bereiken, is het belangrijk om vooraf doelstellingen te formuleren.

Als je geen doelstellingen formuleert, heb je geen oriëntatiepunten. Doordat je geen oriëntatiepunten hebt, weet je niet precies waar je bent.

Je zou kunnen verdwalen. Het zou kunnen gebeuren dat je denkt dat je op de goede weg bent, terwijl je in werkelijkheid bent afgedwaald en een totaal verkeerde kant op gaat.

Bij het formuleren van je doelen is MAGIE een hulpmiddel. Met behulp van MAGIE kun je kijken of je doelstellingen alles in zich hebben om naar succes te leiden. Lees verder

Viadesk doorzoeken met tags

In een eerder artikel heb ik beschreven hoe gemakkelijk je projecten kunt organiseren op Viadesk.

Maar je kunt er nog veel meer: ik gebruik Viadesk ook voor mijn studieplanning. Ik volg regelmatig online allerlei cursussen over e-mailmarketing, WordPress en zoekmachineoptimalisatie en de social media.

Ik kan mezelf gemakkelijk motiveren om te gaan sturen, maar waar ik tegenaan liep wat dat de leerstof niet doorzoekbaar was. Lees verder

Betaalbare accommodatie

Als zzp‘er kan het je gebeuren dat je een grote opdracht voor een langere periode in een ander deel van het land krijgt.

Dan heb je een probleem, want heen-en-weer reizen kost je veel tijd en geld. Je hebt dus een plaats nodig waar je kunt slapen, eten en verblijven. En dat alles mag niet teveel kosten, want dan verdien je te weinig.

Een dergelijke plaats weet ik voor je.

Lees verder